Vize

Viza nije potrebna za državljane RS nosioce važećeg biometrijskog pasosa za turistički boravak do 90 dana u Portugalu.

Neophodno je uplaćeno zdravstveno osiguranje za Schengen zemlje / Portugal za predvidjen period turističkog boravka, kao i povratna karta.

Preporučuje se posedovanje vaučera za hotelski smeštaj (ako je u pitanju hotelski smeštaj preko turističke agencije) ili pozivno pismo (koje ne treba overavati) ako je turistički boravak od 30 do 90 dana.

Za nosioce diplomatskog pasosa RS viza nije potrebna.

Nacionalna viza he potrebna za boravak duži od 90 dana a u slučaju studiranja, radnog ugovora, volonterske službe, itd.

Više informacija o nacionalnoj vizi možete dobiti putem email adrese: portcons@verat.net